به گزارش نیمروزخبر و به نقل از ایرنا، دستکم در دو سال اخیر تولید بهواسطه اثرات و پیامدهای زیانبار تحریمها و شیوع بیماری کرونا بهشدت آسیب دیده است. هرچند آمارهای بانک مرکزی از مثبت شدن رشد اقتصادی خبر میدهد اما تا رسیدن به نقطه مطلوب راهی طولانی در پیش است و عزمی جدی میخواهد.
با توجه به تغییر دولت در آینده نزدیک انتظار میرود دولت جدید با در دست گرفتن سکان اقتصاد کشور قبل از هرچیز فکری به حال رونق تولید کند، زیرا راه اصلیِ حل مشکلات اقتصادی بهویژه بیکاری از تولید میگذرد.
حجتالاسلام رئیسی، رئیسجمهوری منتخب مردم در نخستین کنفرانس خبری پس از انتخابات به موضوع مهم تولید اشاره کرد. در این مورد بر دو نکته اساسی در زمینه رونق تولید دست گذاشت: یکی کمبود نقدینگی و دیگری کاهش مالیات بخش تولید.
رئیسجمهوری منتخب در این مورد گفت: نقدینگی باید به سمت تولید هدایت شود، بهطور حتم سازوکارهایی که بتواند نقدینگی را به سمت تولید ببرد و تولید را رونق ببخشد جزو دستور کار دولت جدید خواهد بود. اقدامات اقتصادی غیر مولد را بیجاذبه خواهیم کرد به طوری که نقدینگی به سمت تولید برود.
وی افزود: همچنان که در برنامه انتخاباتی خود اعلام کردم، ایجاد جذابیت برای تولید آن است که ما مالیات را برای تولید از ۲۵ درصد به ۱۰ درصد و با شیب ملایم کاهش دهیم و از طرفی برای اقدامات غیرمولد، مالیات ایجاد کنیم.
تولید در ارتباط با دولت با سه مانع اصلی روبهرو است. تولیدکنندگان و صاحبان کسبوکار از واژه «بمب» برای اشاره به این موانع استفاده میکنند. در این واژه «ب» اول معادل بیمه، «م» معادل مالیات و «ب» آخر معادل بانک است. حجتالاسلام رئیسی به موضوع مالیات و بانکها در قالب موضوع نقدینگی اشاره کرد که لازم است دولت آینده مشکلات بیمهای تولید را نیز در دستور کار قرار دهد.
وزن هر کدام از این موانع در گرفتن رمق تولید و جلوگیری از رونق آن متفاوت است. اما مسلم است که یکی از مهمترین موانع تولید که باید رفع شود همین مالیاتهای سنگینی است که بهشدت هزینههای این بخش را افزایش داده و توان رقابت با اجناس خارجی را از تولید کنندگان داخلی گرفته است.
یکی از مهمترین موانع تولید که باید رفع شود همین مالیاتهای سنگینی است که به شدت هزینههای این بخش را افزایش داده و توان رقابت با اجناس خارجی را از تولید کنندگان داخلی گرفته است.
کاهش ۱۵ درصدی مالیات بر تولید میتواند نویدبخش آیندهای بهتر برای تولید کنندگان، به ویژه در کسب و کارهای کوچک و متوسط باشد که بخش قابل توجهی از اقتصاد و اشتغال کشور را به خود اختصاص دادهاند.
وقتی صحبت از مالیات میشود دو نکته اساسی باید مد نظر قرار گیرد. یکی نقش و جایگاه مالیات در بودجه است و دیگری نظام مالیاتستانی کشور که نیازمند اصلاح و تغییر و تحولات اساسی است.
هر دولتی برای تأمین بخش قابل توجهی از هزینههای اداره کشور نیازمند اخذ مالیات از شهروندانش است. با این حال، مالیات ظرفیتی است که میزان و چگونگی استفاده دولتها از آن به یک اندازه مهم است. نخست اینکه، هر دولتی باید تلاش کند که سهم خود از درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد، بنابراین هر اندازه وزنه مالیات در درآمدهای دولت سنگینتر شود، بهتر است. اما نکته مهم و قابل توجه چگونگی مالیاتستانی است. مالیاتها باید طوری از مالیاتدهندگان گرفته شود که به اقتصاد کشور و بهویژه تولید آسیبی نرساند.