اعمال تعرفههای تجاری برای واردات کالا به آمریکا که ترامپ آن را «اعلامیه استقلال» کشورش توصیف کرده است، چند روزی است که تلاطم در بازارهای جهانی به راه انداخته است؛ اما هدف رئیس جمهور آمریکا از به راه انداختن این جنگ اقتصادی در جهانی که کارشناسان پیامد آن را رکود می دانند، چیست؟
به گزارش نیمروز خبر و به نقل از ایرنا، هنوز یک هفته از زمانی که دونالد ترامپ در باغ رز کاخ سفید پوستر حاوی تعرفههای متقابل بر ۱۰۰ کشور را رونمایی کرد نگذشته است اما همچنان بازارهای جهانی و حتی آمریکا در واکنش به آن قرمزپوش هستند.
در جهان بینی ترامپ، هرآنچه که می تواند موجب وابستگی آمریکا به دیگر کشورها شود، مذموم است؛ خواه صادرات کالا به آمریکا باشد، خواه هزینه کردن از جیب آمریکا به نام تامین امنیت جهانی؛ در این دیدگاه، این رئیس جمهور آمریکاست که تشخیص می دهد چه چیز درست است و منافع آمریکا در چیست و هر آنچه که در مقابل این دیدگاه باشد، باید از میان برداشته شود.
بر اساس محاسباتی که دولت ترامپ انجام داده، هر کشوری که بیشتر صادرات کالا به آمریکا دارد، باید تعرفه بیشتری هم بپردازد، از همین روی وقتی چین با بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار صادرات به آمریکا در صدر شرکای تجاری کاخ سفید قرار می گیرد، باید ۳۴ درصد تعرفه بپردازد و اتحادیه اروپا که همپیمانش به شمار می رود، ۲۰ درصد.
در جهان بینی ترامپ، هرآنچه که می تواند موجب وابستگی آمریکا به دیگر کشورها شود، مذموم است
به همین ترتیب کشورها به نسبت میزان صادرات خود به خاک آمریکا باید تعرفه به دولت این کشور بپردازند؛ تعرفههای ۳۲درصدی تایوان، ۲۴درصدی ژاپن، ۲۵ درصدی کرهجنوبی، ۲۶ درصدی هند و ۱۰ درصدی بریتانیا در همین راستا تعبیر می شود به طوری که بجز کشورهای بزرگ صادرکننده، برای سایر کشورها – حتی ایران – تعرفه ۱۰ درصدی اعمال خواهد شد.
اگرچه اجرای این جنگ تجاری بدون پیش زمینه نبود و ترامپ از ابتدای ورود مجددش به کاخ سفید ساز اعمال تعرفه ها را کوک کرده بود اما نکته اینجاست که در همین چند ماه گذشته بسیاری از اقتصاددانان نسبت به پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی هشدار داده اند؛ پیامدهایی که از اختلال در نظام تجارت جهانی، ریزش سهام بازارهای جهانی، رکود در اقتصاد جهانی و افزایش قیمت کالاها برای مصرف کننده را در بر می گیرد.

رانندگی کودکان؛ دهن کجی به قوانین راهنمایی و رانندگی
رانندگی کودکان؛ اقدامی نا به هنجار، که به نوعی دهن