به گزارش پایگاه خبری نیمروز خبر،اخباری که امروز درباره مذاکرات وین گزارش شد، اغلب امیدوارکننده بود. در ادامه به مهمترین اظهار نظرها در این رابطه خواهیم پرداخت.
مشاور امنیت ملی بایدن: مذاکرات وین جدی و بر روی جزئیات است
جیک سالیوان روز جمعه در نشست امنیتی آسپن این مطلب را در پاسخ به این سوال مطرح کرد که آیا ایران در این مذاکرات قصد جدی برای بازگشت به توافق را دارد یا در حال صرف زمان است.
وی افزود: من قصد ندارم در این زمان، محتوای مذاکرات را توصیف کنم، ما در آنجا حضور داریم اما هنوز در محل مشخصی نیستیم. به این معنی که ما، ایران و همه طرفها راغب بودهایم و درباره برداشتن تحریمهای و محدودیتهای هستهای به طور جدی صحبت میکنیم.
مشاور امنیت ملی بایدن ادامه داد: هنوز مشخص نیست که آیا این در هفتههای آینده در وین به اوج خود میرسد یا خیر، در حالی که دیپلماسی در جریان است نمیخواهم بگویم جزئیات چه چیزی روی میز است و درباره چه چیزی بحث میشود.
سالیوان اضافه کرد: اینکه آیا آنها با حسن نیت در حال مذاکره هستند یا نه باید بگویم که ایرانیها به روشی جدی برای بحث جدی در مورد جزئیات آمدهاند و تیمها اکنون در حال کار بر روی جزئیات هستند.
وی خاطرنشان کرد: این یک مذاکره واقعی است که البته به خاطر غیرمستقیم بودن آن، ناکارآمدتر است. اینکه نتیجه مثبت خواهد بود یا نه، هنوز زود است مشخص شود.
دیدار پوتین و بایدن
مشاور امنیت ملی بایدن همچنین درباره پیشنهاد دیدار جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفت: ما برای دیدار بایدن و پوتین به شکل فعالانهای در حال تبادل نظر هستیم.
سالیوان افزود: صبح امروز با همتای روسی خود گفتوگو داشتم. ما در حال برنامهریزی برای دیدار سران در تابستان امسال در یک کشور ثالث اروپایی هستیم.
وی ادامه داد: هنوز تاریخ و محل آن قطعی نشده است اما بایدن معتقد است که این دیدارها برای درک بهتر بین دو کشور و قراردادن روابط دو کشور در شرایط قابل پیش بینی و پایدار، ارزشمند است.
ابراز خرسندی رئیس دفتر رئیس جمهور از روند مذاکرات وین
رئیس دفتر رئیسجمهور روند مذاکرات وین را با وجود دشواریها و اختلافنظرموجود، مثبت و راضیکننده دانست و گفت: با وجود اینکه مذاکرات روزهای سرنوشتسازی را میگذراند و دارای دشواریهایی است اما شاهد فضای مثبتی در وین هستیم و اگر روند با همین شکل پیش برود، شاهد پیشرفتهایی در این مذاکرات خواهیم بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، به گفته واعظی تلاش دولت و تیم مذاکره کننده ایران، گفتوگو در چارچوب ترسیم شده توسط مسئولان ارشد کشور و تحقق شروط بیان شده از سوی مقام معظم رهبری است و در این مسیر میکوشیم در این گفتوگوها با رعایت همه ملاحظات و قوانین و چارچوبهای ابلاغی، به احیای برجام و رفع تحریم نایل آییم.
واعظی چشمانداز آینده اقتصاد کشور را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت بزرگ ایران،بدون تردید روزهای خوبی در انتظار اقتصاد کشور و معیشت مردم خواهد بود و دولت دوازدهم میکوشد بدون فوت وقت از هر فرصتی برای نیل به این هدف استفاده کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور به سفرهای منطقهای وزیر امورخارجه اشاره و خاطرنشان کرد: همواره اعلام کردهایم که جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با همسایگان خود را یک هدف راهبردی میداند و با توجه به منافع مشترک منطقهای، از گفتوگو و همکاری با همسایگان استقبال کرده است.
وی افزود: سفر آقای دکتر ظریف به چند کشور همسایه نیز گامی در همین راستاست و با توجه به زمینههای همکاریهای مشترک و توسعه روابط و همچنین ضرورت گفتوگوهای درونمنطقهای برای مقابله با چالشهای منطقه این سفر انجام شده و خوشبختانه به نتایج خوبی رسیده است.
واعظی در پاسخ به سوالی در خصوص روابط ایران و عربستان، اذعان داشت: ما همواره در سالهای گذشته اعلام کردهایم که در راستای دوری از تنش، تقویت همکاریها و بسط فضای گفتوگو آماده تعامل با کشور همسایه عربستان سعودی هستیم و هنوز هم بر همین موضع استواریم.
وی خاطرنشان کرد: تقویت روابط ایران و عربستان بدون تردید به نفع منطقه است و میتواند در مسیر غلبه بر بسیاری از تنشها و چالشهای غیرضروری موثر باشد.
آمریکا: پیشرفتهایی در مذاکرات وین حاصل شده است
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به حصول پیشرفت در مذاکرات وین اعلام کرد که همچنان چالشهای بزرگی در راه باقی مانده است.
به نقل از عرب نیوز، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در کنفرانس خبری خود اعلام کرد که پیشرفتهایی در گفتوگوهای وین درخصوص احیای برجام حاصل شده است.
وی با اشاره به اینکه سومین دور مذاکرات وین در حال انجام گرفتن است مدعی شد که هیات آمریکایی گفتوگوهای غیرمستقیم آموزنده و منظمی با ایران داشتهاند اما همچنان “راه طولانی برای پیمودن” باقی مانده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: پیشرفتهایی حاصل شده است. ما درک بهتری از این داریم که در صورت بازگشت ایران به پایبندی چه کارهایی باید انجام دهیم و برآوردمان این است که ایران نیز بهتر درک میکند که چه کارهایی برای تداوم پایبندی به برجام باید انجام دهند.
ند پرایس با اشاره به اینکه هرگونه بازگشت به توافق هستهای ۲۰۱۵ نیازمند رفع تحریمها است، مدعی شد که واشنگتن تنها تحریمهای مغایر با برجام را لغو خواهد کرد.
وی در این زمینه مدعی شد: حتی اگر ما به برجام بازگردیم به اعمال تحریم علیه فعالیتها ایران که در برجام پوشش داده نشده است – از جمله اشاعه موشکی، نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم – ادامه میدهیم.
پرایس با اشاره به اینکه برنامه هستهای ایران پس از خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریمها گسترش پیدا کرده است، اعلام کرد که همچنان “چالشهای بزرگی” وجود دارد و “راه طولانی برای پیمودن باقی مانده است”.
به گزارش ایسنا، جلسات اخیر کمیسیون مشترک برجام در راستای احیای توافق هستهای از طریق لغو تحریم های اعمال شده آمریکا بر ایران و بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی به توافق هستهای، طی دو هفته اخیر برگزار شدند.
نمایندگان آمریکا نیز در طول این مذاکرات در وین حضور داشتند اما تا کنون هیچ مذاکره مستقیم و غیرمستقیمی میان ایران و آمریکا در وین انجام نشده و روند احیای برجام صرفا از طریق مذاکرات شرکای برجام و فعالیت کارگروه ها ادامه داشته است.